Tot ce NU stiai (dar ar trebui) despre extensiile de gene

 

my trick for beautiful lashes

Cu cât viața ta înaintează, cu atât mai puțină răbdare ai să-ți petreci timpul în fața oglinzii, nu-i așa? Ai acum o mulțime de responsabilități, planuri și idei, care îți mănâncă zilele cu poftă.

Parcă viața nu-ți mai ajunge să le faci pe toate: să-ți atingi obiectivele, să ai un regim sănătos, să înveți câte ceva nou, să fii la curent cu tot ce se întămplă, să-ți suni prietenele și câte și mai câte! DAR să fii și dichisită între timp.

Și hai să recunoaștem! E o plăcere să ne simțim aranjate și apreciate, mai ales atunci când suntem atât de ocupate.

Dar uite, aici vine problema. Ai vrea să ai mai mult timp pentru tine, dar ai mai puțin timp ca niciodată de investit în asta. Ce te faci?

Una dintre soluțiile mele ar fi extensile de gene.

Mie-mi economisește timp oricând vreau să ies din casă nearanjata, dar să-mi păstrez totodată un look dramatic, feminin și seducător, orice aș face și oriunde m-aș duce. Aici includ și spa-urile sau piscinele, sala de sport sau pista de argat, un pijama party sau la 4 dimineața, când mă trezește Andrei că i-am furat toată pătura. Știi ce zic?

Le-am descoperit prin 2014, când eram încă la început și cu blogul, și cu Andrei. Le vedeam atunci ca un lux de neimaginat, de care auzisem doar pe la vedetele americane. Lui i-au plăcut mult, chiar dacă mă încuraja continuu să mă machiez mai puțin, să-mi vadă fața cât mai naturală. Dragul de el.

Treceau săptămâni în șir, în care nici nu-mi mai atingeam produsele de make-up. Eyelinearul, mascara, paleta de culori, prietenii mei de nădejde în viața de zi cu zi adunau acum praful. Nu mai simțeam nevoia să mă colorez, vorba vine, ci preferam să mă îndrept spre ceva mai curat, mai simplu, mai natural, cum îmi plăcea mie să cred, dar cu prețul unui mic secret al meu și al Florentinei.

Cert este că descoperisem un nou confort și o nouă imagine cu care mă identificam. Mai sexy, mai feminină și cumva, mai misterioasă. De atunci până astăzi puține au fost lunile în care să nu fi mers la retuș.

Faptul că acest serviciu nu necesită o pauză mi-a conferit un look permanent. Unul de care mă reîndrăgosteam cel puțin o dată pe lună.

În continuare sunt o mare fană, chiar dacă acum nu mai e doar secretul meu si a Florentinei, una dintre fetele care au făcut muncă de pionerat la noi în țară pe această nișă, ci a devenit un must-have, un trend care nu mai trece. Acum, jumătate din fetele care le cunosc apelează la extensii de gene, la fel cum toate poartă câte un ruj în poșetă.

Deși nu spun nici o clipă că genele noastre nu ar fi suficient de frumoase fără ele, spun că prefer extensiile de sute de ori în locul genelor cu bandă sau a machiajelor excesive pe timp de zi.

Pentru mine, au fost un deliciu și încă sunt, iar dacă cochetezi și tu cu ideea, citește mai departe ca să aflii tot ce e de știut ca să iei cea mai bună decizie pentru tine.

Vreau să-ți spun toate detaliile, în special ca să nu te supui nici unui risc când te hotărăști că vrei să apelezi la acest Beauty Trick.

Uite ce urmează sa aflii:

 1. Procedura
 2. Retușul
 3. Diferitele tipuri de gene
 4. Preferatele mele
 5. Cum se îngrijesc exensiile de gene
 6. Riscuri și soluții
 7. Cum să-ți alegi salonul

 

Gata?

Hai cu mine la salon și citește mai departe!

 

Credits: Vlad Petrut

Credits: Vlad Petrut

 

1. Procedura

 • Genele se aplică la 1mm de pleoapă, pe genele mature.
 • Ele nu intră niciodată în contact cu pielea, doar cu firul de păr al genei pe care a fost aplicat, perfect izolat de restul genelor naturale.
 • Pe o geană, se pot aplica de la 1 la 15 extensii de gene.
 • Adezivul de gene este unul special și se adaptează în funcție de tipul de extensii ales și de sensibilitatea ochilor.
 • Exista diferite tipuri de extensii de gene și diverse combinații, care pot rezulta într-un look final diferit.
 • Aplicarea unui set durează în medie 2 ore jumătate.
 • Genele naturale nu sunt afectate în nici un fel de aplicarea extensilor de gene, dacă procedura este corectă.
 • Genele naturale vor cădea în ritmul lor obișnuit și vor crește alte gene în locul lor. Acesta e ciclul natural al firelor de păr din acea zona. Atunci când genele cu extensii de gene vor cădea, se vor forma anumite goluri, în general dispersate, care sunt indicate să fie umplute o dată la 3 săptămâni, ca aspectul lor să rămână întreținut.
 • Nu este necesară o pauză de la acest serviciu.

 

12.jpg

 

2. Diferitele tipuri de Extensii

Această varietate se folosește în special pentru corectura sau echilibrarea trăsăturilor. Astfel, există proceduri diferite pentru ochii adanciți, ascendenți sau asimetrici. Prin aplicarea corectă a extensiilor de gene, se poate obține crea un efect de apropriere sau îndepărtare vizual al ochilor. Iar pentru oamenii maturi, le poate oferi un aspect revitalizant, de lifting, prin ridicarea expresiei expresiei faciale.

Sunt zeci de feluri diferite de gene, cu aspecte finale mai naturale sau mai dramatice. Ele se diferențiază în funcție de:

 • lungime
 • desime
 • culoare
 • curbură
 • luciu

Genele se aleg în funcție de următorii factori și de regulă, specialistul te va ghida în selecția celei mai bune opțiuni pentru tine.

 • preferințe
 • trăsături
 • lungimea genelor naturale
 • cantiatea genelor naturale
 • formea ochiului
 • stilul de viață

 

 

3. PRETUL

Prețul varianză în funcție de tipul de extensii ales, deci e destul de greu să fac o medie. Bineînteles, fiecare specialist își va face propriul meniu de prețuri, dar cum eu am rămas loaiala salonului care mi-a satisfăcut nevoile, pot să-ți spun doar cum este la Sublime.

Te poți aștepta să investești o sumă începând cu 250 ron pentru un set de extensii de gene, în funcție de tehnica aleasă de tine.

Pentru retuș, te poți aștepta la o investiție între 150 și 240 ron o dată la 3-4 săptămâni, în funcție de tipul de extensii ales și numărul de gene aplicat.

Dacă vei aștepta mai mult decât e timpul recomandat pentru retuș, va trebui să plătești 40 ron în plus pentru fiecare săptămână care trece. Asta se explică în felul următor: fiindcă în acest timp depășit, genele tale naturale vor cădea în mod natural, iar procedura va dura mai mult și va cere mai multe produse, adică, mai multe gene și mai mult adeziv.

 

 

4.Preferatele mele

Sunt cateva tipuri de gene care-mi plac mai mult decât altele și pe care le aleg cel mai frecvent.

Meniul meu standard este Ellipse 2D cu efect dermatograf, de 12mm, cu inserții 3D de 13mm.

Cele pe care le-am menționat mai sus, combină două lungimi și dau un efect mai natural, dat fiind că genele noastre nu sunt în mod normal perfect alineate.

Ellipse sunt un tip de gene care se remarcă printr-o curbură medie spre mare și sunt relativ lucioase.

2D sau 3D se referă la numărul de extensii de gene aplicate pe o geană. După cum îți spuneam, un specialist expert în gene ți-ar putea aplica chiar și gene 6D, 10D sau 15D. Cred că aici se vede măiestria unui specialist.

Alteori, când îmi doresc ceva mai wow, optez pentru un set de gene cu sau accente de 14 mm, care sunt mult mai lungi decât ar putea fi cele naturale vreodată. Genul acesta de finish e cel pe care-l poți vedea la Kardashians, spre exemplu.

Ultimul set pe care mi l-am pus, este cel mai nou intrat pe piață și e chiar sub brandul Florentinei, Sublime. Ele se numesc U Lashes și sunt singurele din țară cu o curbură atât de accentuată. Vocala U din nume ilustrează, de fapt, forma lor. Acestea sunt atât de curbate, că seamănă cu un U culcat atunci când le privești din profil. Efectul e unul de desime și ginășie, iar de sus, este probabil cel mai spectaculos dintre toate seturile pe care le-am purtat vreodată.

O altă noutate este X-wrap de la Xtreem Lashes, care are vârful despicat în două, și crează un volum mai amplu spre capătul genelor. Baza e plată, deci riscul de a se desprinde e minim. Culoarea lor este de un negru intens, dat de aspectul lor perfect mat. Și ele vin într-o varietate de lungimi și se pot aplica în mai multe feluri.

 

 

 

5. Cum se ingrijesc

Să presupunem că ai fost pentru prima dată la un salon specializat în extensii de gene și ți-ai găsit pereche perfectă pentru ochii tăi, acum ce se întâmplă?

Ei bine, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont în primele două zile după aplicare și alte câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare pe toată durata cât vei purta extensii.

Hai să începem cu primele două zile. Va trebui să:

 • Nu dormi cu fața spre pernă.
 • Nu mergi la solar.
 • Nu mergi la saună sau spa și să eviți aburii de orice fel, inclusiv cei de la tratamentele cosmetice.
 • Eviți spălarea lor cu o cantitate abundentă de apă, deci ar fi de preferat să nu te scalzi cu capul în apă dacă mergi imediat la mare.
 • Să eviți contactul genelor cu produse care conțin ulei, inclusiv creme de față.
 • Să eviți, pe cât posibil, machierea la baza genelor.

Okay, sunt doar două zile și crede-mă, merită să ai puțină grija la început, ca după aceea să nu mai ai nici o supărare. Să vedem acum ce e de făcut sau nu, în restul timpului.

 • Să te demachiezi cu produsele special dedicate demachierii în zona ochilor, oferite de specialist. Nu știu cum fac ceilalți, dar Florentina oferă fiecărei cliente un MINI KIT de îngrijire a genelor, care include o perie pentru aranjarea lor, o perie din silicon pentru scuturarea apei de pe gene, bureței și bețigașe din microfibră speciale pentru demachiere. E nevoie de aceste produse, în defavoarea celor obișnuite ca să nu intre particulare de vată sau alte elemente în setul de gene, și să le încarce sau încălcească, riscând să-ți deterioreze genele naturale.
 • Să nu folosești rimel, fiindcă acesta lipește genele între ele, iar asta poate duce la căderea genelor tale naturale.
 • Să nu le dai cu cremă sau uleiuri.

 

 

6. Retusul

La retuș, procedura se aseamănă cu cea a primului serviciu. Se începe cu o demachiere profundă a genelor și a extensilor de gene, cât și a zonei înconjurătoare. Apoi se îndepărtează extensiile de gene care și-au pierdut ținuta cu mare atenție, ca aceasta să se desprindă fără să desprindă îndepărteze geana naturală. Asta se face cu foarte mare meticulozitate, izolând fiecare geană în parte cu penseta și îndepărtând extensia, ținând tot o dată geana naturală cu fermitate.

Atunci când acestea sunt îndepărtate, pe genele care au crescut între timp, se aplică noi extensii de gene și setul se umple, formând un look complet.

 • În mod normal, un retuș ar trebui efectuat o dată la 3-4 săptămâni.
 • Retușul durează în medie două ore, dar diferă în funcție de felul în care au fost întreținute, desimea genelor naturale sau a tipului de extensii ales.
 • După cum spuneam mai devreme, prețul variază, dar este mult mai mic decât primul serviciu.
 • La retuș NU se îndepărtează toate extensiile de gene din retușul anterior, doar dacă se dorește schimbarea tipului de extensii ales.
 • Nu e recomandat să se schimbe continuu întregul set de gene, deoarece ar presupune o deteriorare a genei naturale, fiind supusă unui stres constant dat de această schimbare.
 • Durata naturală a unei gene naturale nu ar trebui afectată în nici un fel de extensiile de gene sau de procedura retușului, dacă acesta se efectuează corect.

 

 

6. Riscuri Si SOLUTII

De când am aflat eu de acest serviciu până astăzi a început să devina o afacere din ce în ce mai bună pentru multe cosmeticiene, însă, din păcate, nu toate respectă toate regulile necesare siguranței clientelei lor. Din această cauză m-am simțit cumva îndatorată să vin cu un articol mai cuprinzător, prin care să etalez toate aspectele de mai sus și cele care urmează.

Am recomandat extensiile de gene atât de frecvent și cu atât de multă încredere, pentru că eu am avut parte de un serviciu de o calitate superioară și mi-aș dori ca și tu să ai parte de aceeași experiență plăcută. Dar, aș vrea totuși să te învăț cum să te ferești de orice fel de risc, care vine o dată cu decizia de a apela la acest serviciu.

 

 • Prețul serviciului trebuie să fie unul conform calității serviciului de care ai parte.

Deși de multe ori ar părea că faci economie, în cazul în care te vei îndrepta spre un salon cu prețuri mai scăzute, întreabă-te de două ori de ce e atât de mare diferența între acesta și concurența lui.

Economic vorbind, această diferență trebuie să se resimtă fie în calitatea produselor folosite, fie în calificările personalului a căror cursuri necesită o sumă subtanțială de bani, fie în calitatea serviciului oferit.

 

 • Adezivul pentru gene trebuie să fie unul special dedicat acestui serviciu.

Ca să întelegi de ce e atât de meticulos procesul, trebuie să știi că la fiecare 15 minute trebuie folosit un adeziv proaspăt. Adică, experta ta în gene ar trebui, în mod normal, ca adezivul să fie optim și genele tale să nu cadă, să nu intre în contact cu aerul mai mult de 15 minute. Un astfel de adeziv costă undeva în jur de 400 de lei pentru 5ml.

Am observat că nu toate saloanele respectă această normă și că multe dintre prietenele mele se întorc nefericite după o săptămână, cu puține gene rămase. Economia la adeziv îsi face astfel simțită prezența.

Dacă ți se pare ușor suspect salonul, interesează-te care e adezivul pe care cosmeticiana îl folosește! Dacă nu e special pentru extensiile de gene, ar putea risca să îți topească geana naturală sau să îți irite ochii, imediat sau în timp. Când vine vorba de sănătatea ta chiar nu e de joacă. Mai bine fără extensii de gene, decât fără gene naturale, nu?!

 

 • Aplicarea extensilor de gene necesită o anumită durată de timp investită de către experta ta în gene.

De asemenea, dacă durata de timp în care acest serviciu e realizat diferă dramatic, trebuie să pui din nou la îndoială procesul. Dacă durează mult mai puțin te poți întreba dacă sunt anumiți pași peste care cosmeticiana ta sare, dacă este suficient de meticuloasă în munca ei sau dacă, per total, îți acordă suficient timp pentru banii investiți de tine.

Eu, una, urăsc să mă simt ca la bandă rulantă, simțind respirația următoarei cliente suflându-mi în ceafă. E normal să ceri respect și intimitate pentru serviciul pe care îl plătești!

 

 • Aplicarea extensilor de gene se face cu mare atenție la detalii, separând fiecare geană în parte, iar pentru asta, experta ta în extensii de gene are nevoie de experiență!

În altă ordine de idei, dacă același serviciu durează mult mai mult decăt duratele menționate mai sus, atunci poți să te întrebi dacă cosmeticiana ta are suficientă experiență în spate, încât să-și controleze cu ușurință mișcările și să le facă bine. Dacă ea greșește și îți aplică prost extensiile de gene, acestea se pot lipi între ele, iar când geana naturală va crește sau se va mișca ( având o flexibilitate anume ), ea s-ar putea rupe din rădăcină, trăgând cu ea cealaltă geană lipită. Așa poți rămâne cu goluri pronunțate, care să-ți deterioreze setul tău natural de gene.

 

 • Ca la orice alt tratament cosmetic, toate ustensilele trebuie sterilizate înainte de folosință.

Asigură-te că tot ce intră în contact cu tine să fie steril sau de unică folosință. Ai mare atenție și nu te sfii să pui întrebări legate de partea sanitară. Nu numai că e dreptul tău să știi, dar este în primul rând responsabilitatea ta să ai grijă de tine! Ferește-te astfel de boli oculare sau alte probleme de această natură!

 

 

7. Cum sa-ti alegi salonul

Deși am rămas fidelă unui singur salon, sunt convinsă că sunt multe prin țară care își fac treaba cu brio, trebuie doar să afli care sunt! Nu te uita întotdeauna după pozele de Facebook și persoane publice care le promovează, ci întreabă de diplome și calificări!

Ține minte că ochii tăi și fizionomia ta e una unică și irepetabilă, așa că nu te aștepta ca rezultatul tău final să semene în mod necesar cu setul unei alte persoane. De aceea e important să te consulți cu specialista ta în extensii de gene, să găsiți o variantă potrivită numai și numai ție, care să te pună în valoare în funcție de trăsăturile tale.

Atunci când îți alegi salonul, asigură-te că atmosfera e una plăcută și că relația pe care o ai cu personalul e unul care să-ți dea o stare de bine, în special dacă vei dori să revi o dată pe lună.

Atunci când te vei simți confortabilă și pe mâini bune, ai putea să-ți reîncarci bateriile și să câștigi un somn de frumusețe, la propriu, în timpul în care experta îți aplică extensiile.

Eu așa fac. Povestesc jumătate de oră cu Ioana cu ochii închiși ( altfel nu poate lucra ), dar liniștindu-mă atât de tare, ajung să ascult doar muzica până mă adâncesc în vise. Pe când mă trezesc sunt gata de plecare, cu genele vioaie, pregătite pentru o nouă lună!

 

 

Gata!! Acum cred că știi la fel de multe ca și mine despre extensii de gene! Daaar, dacă mai ai întrebări, nu ezita să-mi scri nelămurirea ta într-un comentariu mai jos!

Te pup!