Impresii de la the Woman

Credits: Vlad Petrut Photographer

Credits: Vlad Petrut Photographer

 

the Woman.

 

Uite, ti-am atasat niste imagini de pe terasa din fata hotelului Grand Italia, din Cluj-Napoca. Era dupa-masa, iar soarele apunea lenes, in timp ce femeile cu zambetele largi si pletel parfumate paseau cu dreptul in fata in incinta imaculata a celui mai grandios hotel din oras.

Femeile venite la Conferinta de Leadership Feminin, the Woman, nu sunt genul de tipe care se multumesc cu putin. Ele nu cad in stigmele societatii, ele nu se lasa prada pozitii prestabilite in care o femeie ar trebui sa-si gaseaca locul, dupa vechile rigori.

Eu am aflat cu stupoare ca mare parte din filozofia mea de viata este oarecum conservatoare, analizandu-mi propriile preconceptii, am ajuns in ultimii ani la aceasta concluzie, insa in tot romantismul unei societati de moda veche, ceva nu mi-a convenit niciodata, si anume faptul ca femeia a fost mereu pe locul doi.

Eu asa vad lucrurile: Cine condamna feminismul, pur si simplu nu il intelege.

Aceasta conferinta a fost dedicata femeilor si intruneste sutele de doamne si domnisoare cu talent, cu putere si cu caracter, intr-un cadru bine organizat, in care feminismul poate fi sustinut prin educatie, prin solidaritate si printr-o miscare activa spre promovarea unor valori, care sa ofere femeilor sansa sa isi atinga propriul potential.

Aici e vorba despre noi insine si noi ca si o comunitate de femei. Observa diferenta intre asta si o competitie intre femei si barbati sau o competitie intre doua sau multe femei.

Feminismul este, ca definitie, promovarea drepturilor EGALE intre femei si barbati, indiferent daca sunt de natura legala, sociala sau politica. Feminismul ofera sanse, acolo unde acestea sunt furate din simplul considerent al genului.

Cuvantul cheie al acestei editii a fost EDUCATIA. Femeia in rolul ei de educator a fost dezbatut, femeile de succes au venit sa ne arate pasii pe care i-au urmat, alte femei cu palmareze de invidiat ne-au relatat cu inima plina felul in care ele au fost ghidate la randul lor de mentorii pe care i-au ales ( sau care le-au ales pe ele ). In cele din urma, rolul nostru, a fiecareia dintre noi, in procesul de educare a societatii a fost subliniat cu doua linii groase de cerneala, sau sa zic asa, de ruj rosu.

Pe coridoare, fetele stateau la povesti, cu cafelele celor de la Meron in mainile fine. Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca ieri am baut cel putin 4 latte-uri si un cappucino fara sa clipesc. "Networking"-ul, un cuvant putin prea corporate pentru propriul gust, a fost in floare. S-au legat relatii si s-au strans mai bine cele deja formate.

La masa bloggeritelor, stateam de povesti cu fetele despre ale noastre: online, colaborari, diete si iubiti. La standurile brandurilor venite sa ofere servicii sau produse comunitatii the Woman, s-au regasit bijuterii, lenjerie intima de la Piera, servicii de epilare definitiva de la Coquette, unde m-am bucurat sa le revad pe fete si in afara clinicii, produse de machiaj de la AVON si multe altele.

Aceste standuri au fost, cu adevarat, doar cate o pauza mentala pentru impulsurile de know-how si inspiratie pe care le-am primit dincolo de usile grele ale salilor de conferinta.

S-a discutat, asa cum este in mare si profilul acestui event, despre business.

Femeia antreprenoare, care pana in ultimii 20 de ani a fost aproape inexistenta in Romania, are acum alte sanse de reusita. Nu numai ca are acces la mentoratul si suportul unei generatii mai mature, care deja si-a julit coatele in drumul spre succes, dar avem si marea sansa sa traim intr-o altfel de lume, mult mai liberala, mult mai primitoare si mult mai relaxata decat au cunoscut ele la vremea lor.

Pentru mine, toate acestea au insemnat o mana intinsa plina cu speranta. Optimismul unui timp mai bun care ne asteapta sa ne desfacem aripile este exact ceea ce mi-a ramas dupa doua zile pline de prelegeri, sunetul tocurilor in ecou pe un cordidor de marmura si multe, multe zambete, ale femeilor de la care stiam ca am ceva de invatat.

 

As vrea acum sa le multumesc organizatorilor si anume echipei de la Libero Events, pentru faptul ca m-au invitat ca blogger la The Woman si tuturor speakerilor care ne-au incantat pe tot parcursul celor doua zile.

Sper ca la editia urmatoare sa intalnesc din ce in ce mai multe cititoare cu aceleasi spirit la acesta conferinta.

 

Te pup si ne revedem curand cu povesti pariziene, dar pana atunci, uite outfit-ul ales pentru cea de a 2-a zi la The Woman .

x

 

 

inra.jpg