The Movement

Shot by baby,  Andrei Ille.

Shot by baby, Andrei Ille.

Get moving.

Când am văzut-o pe Florina antrenându-se, am rămas cu gura căscată. 

- Acum chiar se vede că sunteți frați. îi spuneam bărbatului meu, în timp ce o urmăream pe sora lui făcând un antrenament de Gunnex, la The Movement, în București.

Genul acesta de antrenament implică experciții explozive cu sfori extrem de mari, cu care adaugi greutate mișcărilor.

Mă copleștea voința și anduranța ei. Ba chiar, pot să zic că mă inspira. Deja îmi făceam un plan cu felul în care am să mă pun serios pe treabă când ajung acasă. 

Cred că privilegiul pe care l-am avut în ultimul weekend a fost însă faptul că am avut ocazia să stau de vorbă cu cei mai profesioniști antrenori din țară. Știi tu, antrenorii antrenorilor. 

Ei sunt cei care iau această meserie în serios, dintr-un punct de vedere cu adevărat holistic. Pe mine, cu asta m-au cucerit. În sport nu e vorba numai de mișcare și alimentație, ci implică o sumedenie de alte aspecte, care joacă un rol critic în tot ceea ce înseamnă performanța noastră.

Faptul că anumite grupe musculare ne sunt mai dezvoltate ca altele, nu sunt lucruri aleatorii, fiecare  aspect de genul acesta este o reacție a unui șir mai lung de factori.

Totul merită luat în calcul, de la primii pași din copilărie, la traumele suferite pe parcurs, la obieiurile proaste pe care ni le face atunci când nu ne arată nimeni că se poate și altfel, până la inconfortul sau poate chiar rușinea de a face sport.

Toate aceste lucruri, fie dacă ne place să vorbim despre ele sau nu, ne-au făcut să avem o atitudine sau alta vis a vis de mișcare. Dar dacă nu le soluționăm chiar de la cauză, e foarte greu să le acoperim cu iluzia motivației. Asta am descoperit povestind cu antrenorii, Dimi, Marius, chiar și cu Florina.

Eu am cochetat mereu cu idea de a face sport, dar totdeauna m-am descurajat ușor, m-am frustrat repede atunci când nu reușeam să fac o anume mișcare sau când ieșea la iveală că îmi lipsește cu desăvârșire coordinarea. 

 

 

 

 

Puțini oameni te ascultă cu adevărat. Puțini sunt cei care nu te compară cu niște standarde. Iar asta, mie cel puțin, mi s-a părut nu numai o doză semnificativă de respect, dar nu mi-a venit să cred că până acum, în toată experiența mea cu sala, nu mi s-a acordat niciodată suficientă atenție, încăt să mi se arate ce ar trebui să simt, atunci când corpul meu încă nu are habar cum ar trebui să se simtă.

Dacă e să fim serioși, o mare majoritate a oamenilor trăiesc aproape fără să aibă habar de ce e în stare propriul lor corp. Sunt anumite grupe musculare care ni-s atât de atrofiate, încât nici nu ne-am putea imagina că ar putea fi altfel. Norma noastră de ce e normal e stabilită de obicei, nu de un potențialul nostru, nici măcar de cum ar fi sănătos. 

Statul jos și butonatul nu ne ajută prea mult în evoluția noastră fizică, dar dacă toată lumea are aceeași problemă, atunci mai e mare lucru?

Cine stabilește normele astea, majoritatea bolnavă sau minoritatea sănătoasă?

 

 

 

 

Nu îți spun toate astea ca să te speriu, nici ca să impresionez, ci ca să-ți promit că atunci când ai suficientă răbdare și puțin ajutor, până și cele mai grele mișcări nu mai par atât de grele.

Sportul nu trebuie să fie chinuitor, nu trebuie să doară și nu trebuie să-l înfrunți ca un cost pentru sănătate. Ci poate fi distractiv, educativ și de-a dreptul un parcurs spiritual. Să devi conștient de fiecare mușchi și fiecare respirație din corpul tău e ceva extraordinar de revelator.

Eu m-am simțit împuternicită numai de la simplul fapt că am constatat, că niciodată nu mi-am pus problema că prin sport pot să învăt. Eu sunt o mare fană a sentimentelor de îndeplinire și de uimire atunci când afli ceva nou. Iar în sport, cel puțin pentru mine, aproape totul e nou!

Simt acum că descopăr câte ceva important în fiecare zi, atât despre mine și corpul meu, cât și despre anatomia umana și în final, despre ce ne face pe noi ca oameni, să fim așa cum suntem.

The Movement e negreșit un centru de educare înainte de toate, deși atomsfera creată e oarecum elitistă. Te face să te simți importantă. Îți dă senzația că ești unde trebuie atunci când trebuie. Iar faptul că atrage artiști și vedete de la București sau sportivi și fotbaliști de performanță e doar efectul. Dar astea e doar ce se vede pe dinafară.

Staff-ul atât de profi e ceea ce aduce substanță locului. Sigur, calitatea antrenorilor îmbinată cu ultima tehnologie în materie de echipament ( crede-mă, nici nu aveam habar că există asemenea jucării ) face centrul un paradis al tuturor celor pasionați de sport, DAR și celor care vor o schimbare în viața lor și nu știu de unde să înceapă.

Acum, dacă vrei să găsești sala și să vezi și tu despre ce e vorba, am să-ți las mai jos adresa. Cine știe, poate e un nou început în relația ta cu sportul. M-aș bucura să aflu că am iscat decizia care ți-a schimbat viața.

Cât despre pozele din articol, țin să-ți spun că mi le-a făcut Andrei. E din ce în ce mai talentat, nu crezi?

El s-a jucat cu aparatul, în timp ce îmi arăta Marius câteva mișcări pe care le-am făcut greșit ani de zile, fără să știu. Doar că de data asta, nu m-am descurajat, ci m-am simțit cu un pas înainte. Am simțit că în sfârșit, sunt pe drumul cel bun.

Ah, și ne-am jucat și puțin de-a boxul. Așa cum îți spuneam, sportul poate fi și distractiv, atunci când știi cum să pui problema. 

Tu ce părere ai? Cu ce te confrunți tu? Care crezi că e motivul pentru care nu mergi mai des la mișcare? Sau dacă o faci, spune-ne și nouă cum gândești și ce te face să rămâi mereu motivată.

Povestim în comentarii! 

Pupici!

 

The movement Training Center

theMovement.ro

 

 
Diana Rogo the Movement 05.jpg

 

Outfit

Oysho Sports Bra & Leggings

Adidas Zuflux Trainers

Boyfriend's loose shirt