Parisian Bucketlist - 30 de lucruri pentru următoarea ta excursie!

 
Credits:  Vlad Petrut

Credits: Vlad Petrut

 

love from the louvre

 

 

 

Eu nu dorm prea mult de regulă, dar atunci când orele se scurgeau atât de repede colindând Parisul, nu-mi ajungea timpul să văd, să simt, să trăiesc tot ce mi-aș fi dorit. N-am dormit aproape deloc zilele acelea. Când am ajuns acasa, aveam cearcăne adânci, dar o lumină sclipind în ochi.

Îmi pare puțin rău acum, gândindu-mă înapoi, că nu am fost ceva mai organizată. Că n-am investit o oră de acasă într-un itinerariu ( sau măcar o schiță nereușită a unui plan ), înainte să aterizez în Franța.

Ei bine, revenită acasă, cu ceva mai multe minute libere decât în capitala care mă cucerise cu fiecare pas, am prilejul să fac o listuță pentru tine ( și pentru mine, de altfel ) pentru următoarea dată când ajungi la Paris.

De fapt, e un bucket list, nu tocmai un itinerariu. 

Dar HEY! Stai așa.  Înainte să începem, ține cont că e doar o listă pe un blog.

O dată ajunsă la Paris, nu lăsa așteptările unei experiențe să o anuleze pe alta.. poate una spontană, neașteptată. Fii flexibilă, respiră adanc, uită-te cât mai mult spre orizont și bucură-te de tot ceea ce te înconjoară. Crede-mă, cu cât vei fi mai relaxată, cu atât mai multe lucruri vei observa. 

Okay. Încă câteva poze, ca să nu-ți scape outfitul și trecem la treabă!

 

 

 

My Parisian Bucket list

 

1. Începe ziua cu micul dejun la Laduree. Eu așa am făcut și a fost o zi incredibil de dulce.

2. Vizitează Louvre-ul o zi întreagă. Ține un carnețel aproape și notează-ți impresiile despre fiecare operă care-ți atrage atenția. Fă un joc și spune-i persoanei cu care ai venit, sau carnețelului, primul sentiment pe care ți-l inspiră fiecare operă pe lângă care treci. Nu lăsa un tur al muzeului să te lase nerăscolită.

3. Fă-ți o poză rușinos de turistică pe cuburile din fața piramidei de sticlă a Louvre-ului. 

4. Ia-ți un suvenir de oriunde altundeva decât de la souvenir shop.

5. Cumpără-ți un ruj roșu. Rujurile ne țin ani buni, iar cel din Paris ți se va părea întotdeauna un însoțitor romantic într-o seară mai specială.

6. Vizitează Galeriile Lafayette ca să vezi ultimele colecții de la casele de modă și arhitectura superbă a clădirii din interior.

7. Fă puțin window shopping pe Champs-Élysées. Abată-te apoi de la bulevard ca să cercetezi și străduțele lăturalnice, sunt o mulțime de magazinașe interesante în jur.

8. Cumpără baghete proaspete de la brutărie, brânză franțuzească și un vin al casei. Plimbă-te după masa pe malul Senei până găsești un locșor liber, unde să poți lua cina relaxată într-un picnic, ca francezii.

9. Încearcă înghețata faimoasă de la Berthillion. Dar asigură-te că nu mergi la orele de vârf.

10. Privește Paris-ul de sus, seara, de pe Arcul de Triumf

 

 

 

 

11. După puțin vin, nimic nu e mai magic decât caruselele de langa Turnul Eiffel. Ia-ți o acadea și eliberază copilul din tine.

12. Înarmează-te cu o carte în temă cu locația, Les Miserable sau Coco Chanel, de exemplu, și colindă Jardins du Luxembourg până simți că te-ai destins suficient să te poți bucura de puțină liniște și o lectură bună. Grădinile acelea îți vor calma sufletul.

13. Dacă ți-a plăcut Les Miserable, vizitează casa lui Victor Hugo.

14. Mănâncă o clătită pe drum spre Notre Dame. Lasă pe altcineva să aleagă sortimentul pentru tine. 

15. Lângă Notre Dame este o tăbliță în pavaj, care marchează punctul central al orașului. În inima orașului iubirii trebuie făcut ceva seminificativ, nu crezi? Și nu, nu ajunge doar o poză! Fă o promisiune, sărută un străin, you know.

16. Intră în Palais Garnier, opera națională. Lasă-te fascinată de opulența clădirii.

17. Cumpără niște macarons pentru cei dragi de acasă. Apropo, dacă încă nu ai încercat macarons cu caramel sărat, cred ca acum ar fi momentul. Află care e aroma ta preferată.

18. La prima oră a dimineții, mergi în cel mai aleatoriu local și comandă un croissant cu accent franțuzesc. Dimineața vor fi crocanți pe dinafară și calzi pe dinăuntru. Perfecți lângă o cafea spumoasă cu pudră de cacao deasupra, așa cum o servesc parizienii.

19. Savurează o ciocolată caldă la Angelina. ( Dacă n-ai răbdare până ajungi la Paris, poți încerca rețeta mea super simplă, dar decadent de cremoasă. )

20. Dacă ești un Instagram lover, trebuie să ajungi pe Rue Cremieux, una dintre cele mai populare străzi non-turistice, a căror case sunt colorate în nuanțe vii. Fă-ți o poză pe mijlocul străzii.

 

 

 

 

21. Învață minim 10 cuvinte noi pe franceză în fiecare zi petrecută în Paris.

22. Experimentează Parisul din aer! În Parc André-Citroen vei putea zbura cu un balon cu aer cald. Memorabil, huh?

23. Plimbă-te în cartierul Montmarte pe drum către Sacre Coeur. E un loc mai artsy, numai bun de urcat pe jos, și pe Instagram.

24. E musai să mergi la un târg de vechituri. Port St Ouen sau unul mai aproape de tine îți va gâdila nostalgia pentru un Paris vechi și glorios, ah, aici îți vei găsi probabil și suvenirul.

25. Sărută pe cineva sub Turnul Eiffel. 

26. Ia-ți o zi liberă pentru Disneyland! Gândește-te în avans care personaj Disney ți-a plăcut cel mai mult în copilărie. Spune-i asta pe franceză când îl întălnești!

27. Dacă e vară, petreceți seara la un film în aer liber Cinéma en Plein Air în Parc de La Villette.

28. Scrie-i numele persoanei iubite pe Love Wall

29. Încearcă mireseme și crează-ți propriul parfumu la Maison du Gaultiere. Află ce aromă te încântă cel mai tare și poart-o o viață întreagă.

30. Promite-ți că vei revedea Parisul cu prima ocazie.

 

 

fin.