One Snowy Spring

 
Credits: Vlad Petrut

Credits: Vlad Petrut

 

 

on a white april day

Era ora 21:04 când încă căutam costume de baie pe internet, cu ochii mici, dar inima plină cu poftă de nisip, de mare și de sare. Gândurile-mi erau la vară, la 1 Mai, pentru care încă nu avem planuri sau la zilele de după, când voi pleca pentru prima dată doar eu cu prietena mea cea mai bună undeva la soare. În Malta.

A 2-a dimineață, toate tab-urile mele cu monokini-uri și proasape rotunde de plaja erau încă deschise, doar că pe geam s-a așternut cu totul alt peisaj decât cel din gândurile mele. 

Cred că toată Romania a tresărit cu emoție când a văzut pătura albă care ne-a acoperit țara. O fi încălzirea gloabală de vină sau capricile vremii pe care încă nu le înțeleg, dar e cert că am avut parte de o surpriză. 

N-am rezistat tentației, și după ce mi-am terminat treburile prin oraș, ne-am urcat în mașina care ne sufla aer cald peste picioarele ude și am luat-o spre pădure. Unde altundeva să te bucuri de grandoarea zăpezii, dacă nu priving copacii albi, îmbrăcați într-o iarnă atât de târzie?

Ne-am prostit prin zăpada care-mi înghițea gleznele și cu o bucurie puerilă, recuosc că am apreciat mai mult ninsoarea din aprilie, decât cea venită la timpul ei, cu 4-5 luni în urmă. 

 

 

 

După ce frigul ne-a pătruns în piele și un brad înalt și-a scuturat fulgii chiar pe ceafa mea, lăsând un  izvor de apă rece ca gheața să-mi coboare pe șira spinării, am hotărât că e cazul să revenim în oraș. Am fugit la Samsara, am comandat un litru din ceaiul meu preferat, Jamaican Rum și l-am băut de una singură. Trebuie să-l guști, apropo. Apoi am comandat o shisha cu căpșuni. Da, mi-am cam făcut de cap, recunosc, dar am avut o zi atât de plăcută, încât trebuia să o finalizez în aceeași manieră. 

Printre râsete și aburii ceaiului, ne-am ocupat de planuri de viitor, de noi achiziții în materie de aparatură foto și de tot ceea ce e frumos în lume.

By the way, urmează să-mi pun spre vanzare tot echipamentul meu foto în perioada următoare, deci fi pe fază atunci când voi pune anunțul pe Facebook.

Până atunci, îți doresc o zi cu mintea curată și ușoară, așa cum e neaua de afară. ( Uh, o rimă! )

Te pup.

x

 

 

Diana Rogo Dyrogue 4.jpg