Faux Freckles for a Day

Credits:  Vlad Petrut

Credits: Vlad Petrut

 

Freckles please.

Mi-am propus să vorbim într-o zi despre roluri. Despre rolurile pe care ni le asumăm, despre actoria noastră de zi de zi și despre identiatea care credem că ni se potrivește ca o mănușă de cașmir.

Am început să întind din ce în ce mai tare limita acestui concept și să îl urmăresc cum se dizolvă încet, dar nedureros, în fața ochilor mei, cu fiecare nouă teorie pe care o studiez.

Sunt numeroase lucruri pe care aș vrea să le povestesc cu tine și poate că nu ne-ar ajunge după amiezile de vară să o facem, nici chiar dacă timpul s-ar opri în loc un an sau poate doi..

Ori de câte ori rostesc cuvântul Timp și mă tulbură un gol în stomac din cauza vitezei cu care se mișcă, îmi amintesc de Toscana. De mine, de Andrei, înaintea logodnei, vorbind cuvinte dulci, conturate cu vișiniu de un vin cald, făcut chiar pe colinele asupra cărora ne odihneam privirile.

Acolo, timpul nu se mișca. Doar inimile ne băteau și ne aminteam că încă suntem vii. Norii se plimbau leneși, albinele își vedeau de treabă și o lume întreagă părea să fie prea departe să ne mai deranjeze vreodată.

Acolo, atunci, nu avem ego-uri, parcă. Nu aveam identitate, nu aveam stil, nu aveam modă, chiar dacă, așa cum hotărâsem împreună cu viitorul me logodnic, am propus să ne îmbrăcăm frumos pentru cină. Am servit atunci paste cu hribi și uleiuri extra virgine. Cum altfel într-o Italie înfocată?

Dar revenind la ale noastre, promit că va veni o zi când vom putea discuta, sper eu, nu într-un monolog, despre cine suntem cu adevărat. Acolo, înauntru.

Până atunci, am să-ți fac o confesiune, și anume faptul că ador să joc un rol.

Flirtez cu pura noțiune de a avea altă soartă, alt tip de viată, alt aspect, altă personalitate.

Deși ai crede că sunt bine ancorată în ceea ce sunt eu și că aș știi concis care sunt calitățile și defectele mele, adevărul este că sunt conștientă de relativitatea lor. Iar asta îmi permite să mă joc. Să fiu alta pentru o zi, iar dacă mă infuriu, pentru o viată!

 

 

Diana Rogo Frekles Pistrui 10.jpg

 

 

Un alt lucru care mă fascinează este noțiunea de frumusețe. Îmi place cum are dinamica ei și cum internetul reinventează normele. Atât superlativul cât și presupusa normalitate se mulează acum pe noi standarde, pe noi concepții și pe noi valori.

Acum, unicitatea și autenticitatea câștigă în defavoarea unor rigori stricte, cum ar fi coprul în formă de clepsidră, părul lung sau ochii albaștrii. Deși sunt, bineînțeles, multe păreri legate de ceea ce este sau nu frumos la o femeie, cred că acum, mai mult ca niciodată, se relaxează noțiunea și se crează noi dimensiuni pentru a redefini conceptul.

Azi, pistruii sunt în vogă. Așa sunt și modelele XXL, sprâncenele unite, albinismul sau tatuajele full body. Nu mai există, din punctul meu de vedere, nimic care să iasă din modă, dacă o pui în valoare ca atare.

Unul dintre trendurile din online sunt pistruii desenați, așa cum îi vedeți în imaginile de astăzi.

Am fost curioasă cum m-ar schimba, așa că nu am stat mult pe gânduri până să fac o primă încercare. Acum, în imagini, eram deja la a 2-a, învățând din prima experiență ce făcusem greșit. De data aceasta, am avut grijă să readuc din culoarea asemănătoare arsurii solare, sub pistrui, amintind de un ten mai sensibil, cum este cel al pistruiaților. Melanina din pielea lor se comportă diferit decât a mea, dar imitând procesul, parcă îmi dăduse cu totul altă stare.

Îmi intrasem într-un nou rol. Mai sfios, mai feminin, mai timid, dar mai cuceritor printr-o puerilitate sinceră. Cel puțin, mie așa mi s-a părut.

 

 

 

 

Ieșisem să facem câteva poze, să-ți arăt și ție transformarea, chiar ieri. Soarele era sus, arzător, aproape ca-n Toscana. Toată lumea mânca înghețată pe bulevardul Eroilor, strada cea mai iconică a Clujului.

În ținuta mea regăsești o nouă piesă Toute Blanche, pe care încă nu am reușit să o adaug la Shop, dar care urmează să o pozez și să o introduc în magazinul meu virtual. Între timp, te invit să-l vizitezi, fiindcă au intrat primele reduceri, ever. Găsești TOTUL redus, cu până la 30%. Pont.

 

 

 

 

Cum am desenat pistruii?

Am folosit un creion deschis de sprancene, pierdut prin sertare. Al meu e un chilipir, de la Kallos, cu vreo 7 lei, culoare 1. I-am înmuiat vârful într-un picur de Duraline de la Inglot și am început să desenez cu grijă pistrui după pistrui, începănd cu mijlocul nasului.

 

Cam atât a fost!

Sunt curioasă ce părere ai despre acest look! Șiiiiii dacă ai pistrui naturali, spune-mi te rog dacă îi porți la vedere? Dacă da, cum te machiezi și dacă nu, de ce ?

 

Te pup!

x

 

 

 

Outfit

Toute Blanche ( NEW ) statement vest. Contact me here for orders.

Ted Baker bag.

Puma for ASOS nude dress.

Poema nude stilettos.

 

 

 

Diana RogoComment