Quicky: Dior Lady Art

Dior Lady Art by Ian Davenport

Dior Lady Art by Ian Davenport

 

un moment de escapada

Putine lucruri ma impresioneaza atat de placut, incat sa las tot ce am in mana sa cada pe podea si sa sar cu avant pe pat, deschizandu-mi laptopul in aer, doar ca sa-ti arat si tie.

Glumesc. N-am fost chiar atat de atletica, dar sentimentul a fost acelasi.

Printre cioburile a ceea ce am lasat neterminat, cu mailuri adunandu-se in inbox, ca frunzele din padure pe timp de toamna, si sesiunea ochindu-ma amenintator, m-am refugiat intr-un colt de magie, ce a insemnat Fashion Show-ul Dior a Mariei Grazia Chirui, ce s-a petrecut aseara.

Stii cum l-am urmarit? Stii cum m-a simtit? Fascinata. De-a dreptul fascinata.

Cred ca astazi e o zi de cumpana pentru mine, cand luxury brand-ul de suflet e detronat, ca sa faca loc pentru Dior. Si asta, nu pentru ca lansarea colectiei haute couture pentru femei a fost intr-un cadru idilic, care pare sa fi intrunit zece basme intr-unul singur, unde puteai fi atat scufita rosie cat si frumoasa din padurea adormita, ci pentru ca am dat de proiectul Dior Lady Art imediat dupa, pe site-ul lor.

Inainte sa iti spun trei cuvinte despre proiect si sa-mi revin la stadiul de studenta ingrijorata, te incurajez sa vezi ce s-a petrecut la Paris. Iti va aminti de ce lumea e atat de frumoasa.

 

 

Proiectul Dior Lady Art

Geanta Dior Lady + 7 Artisti contemporani

Proiectul demarat de Dior a dus poseta lor statement, ca o carte blanche in atelierele artistilor Mark Quinn, Jason Martin, Chris Martin, Mat Colishaw, Matthew Porter, Daniel Gordon si Ian Davenport, diferiti atat ca stil, cat si ca mediu prin care creaza. Una dintre cele mai emblematice accesorii ale timpului nostru a capatat astfel o alta interpretare, ba chiar sapte interpretari diferite, fiecare in viziunea unuia dintre artisti.

Ce a iesit, m-a cucerit. Am atasat mai jos imagini cu opera artistului a carui creatii mi-au ajuns cel mai aproape la suflet, pe celalalte le poti gasi aici.

 

 

 
 

 

Jason Martin

Jason cred ca m-a atins cel mai tare, daca e sa fac o ierarhie. Imi place atat de mult jocul de texturi, materiale si relief pe care il creaza! Se foloseste de lumini si umbre, suprafete mate sau lucioase, ghidandu-ti astfel privirea. L-am descoperit pe Pinterest, deja cu mult timp inainte. Felul in care reprezinta stari si emotii prin arta sa, m-a ademenit sa aflu mai multe. Dar nu-mi vine sa cred ca astazi il gasesc pe site-ul celor de la Dior.

 

 
 

 

El isi inventeaza unelte si empatizeaza pe dinamicitatea fluida pe care picturile lui o capata. Ele intra astfel in sfera unor sculpturi.

 

 

Lady Bag-ul creat de el, nu numai ca e o capodopera din punct de vedere estetic, ci esentializeaza tot ceea ce reprezinta munca lui. Priveste!

 

 

 

Vrei mai mult?

Daca semanam macar un pic, atunci ti-am starnit curiozitatea. Urmareste si munca celorlalti artisti, chiar aici pe Dior Mag si spune-mi tie care iti place mai mult?

Vei vedea ca te vor surprinde. Am sa mai atasez cateva imagini si astept sa continuam povestile in sectiunea de comentarii. Okay?

Nu e minunat, cand mai multe domenii se impletesc atat de indeaproape? Eu zic ca da. Daca as avea o sampanie langa mine, pe cuvant ca as ridica un pahar in cinstea lor!

 

 

 

xx