Bikini Body: alegerile mele în Sport, Nutritie si Bikini

 
Credits:  Vlad Petrut  / Wearing:  Lisca Swim suit

Credits: Vlad Petrut / Wearing: Lisca Swim suit

 

 

Summer body

Hai să povestim! Tu ești gata pentru vară? 

Stând în piscina caldă de la Therme, din București, întinsă în apă, cu privirea la apusul aprins în tonuri calde de roz, mă gândeam la toate pregătirile pe care le fac femeile înainte de venirea verii.. apoi mă gândeam la ale mele.

Acum venise vremea bună.. Dar eram pregătită?

Uite, azi vreau să vorbim despre una dintre cele mai mari griji ale femeilor din această perioadă.

Cred că nu sunt singura care se gândea cu nerăbdare la venirea zilelor lungi de vară, petrecute la piscină, la mare, la munte, în costumașe de baie sau pantaloni scurți, din denim, și o cămașă înodată deasupra buricului. 

Dar împreună cu această teribilă dorință să dau jos cât mai mult din ceea ce mă acoperă, vine și dorința ca ceea ce expun să fie cât mai frumos ochiului, să fiu sigură pe corpul meu, în pielea mea. 

Ceea ce mai demult mi se părea atât de firesc, vine acum cu câteva săptămâni de pregătiri în spate. 

The Bikini Body e acum un proiect pe care-l demarez în fiecare primăvară. Dar poate mai mult ca-n alți ani, anul acesta chiar am avut susținerea și norocul să întâlnesc oamenii potriviți, care să mă ajute să intru în formă repede, să fiu ca scoasă din cutie, atunci când îmi voi scălda corpul în razele soarelui.

Urmează să-ți împărtășesc, în linii mari, tot ceea ce am făcut eu premergător verii. Multe întrebări au venit pe Instagram. Una-alta ți-am mai povestit în Stories, dar aș vrea să fac un sumar a tuturor lucrurilor pe care le-am luat în calcul.

Sigur, ele nu sunt numai activități sau sfaturi de urmat în sezonul cald, însă acum sunt cele mai cerute. Dar hai să-ți spun întăi ce am mai făcut eu și putem povesti apoi, mai jos, la commentarii despre toate cele.

Gata?

 

 

 

1. sport

Fără dar și poate, activitatea fizică e cea care face cea mai mare diferență. Pe cât de mult schimbă formatul corpului sau postura, pe atât de mult îți schimbă starea de spirit. De luat acasa: dacă vrei să fii mai fericită, fă mai multă mișcare! Și cred că picăm amândouă de acord aici, că nimic nu te face mai atractivă decât o atitudine de milioane.

Dar revenind la sport, eu m-am ținut de alergat, așa cum ți-am promis în alt articol că voi face.

Am ajuns să schimb trebuie să merg la alergat, într-un abia aștept să alerg. Îmi limpezește mintea, îmi stimulează creativitatea și îmi ridică fundul, strânge abdomenul și întinde pielea feței. Cum să nu-mi placă?

Dar pentru remodelare corporală am mai făcut încă ceva. E un hack, să zic așa, care mi-a economisit timp, răbdare și efort. E vorba de electrostimulare. 

Sunt antrenamente extraordinar de scurte, în care îți lucrezi tot corpul la intensitate mare, aproape fără să-ți dai seama de efort. Ceea ce faci în săptămâni la sala, faci în câteva zile a câte 20 de minute cu un astfel de aparat. Practic, ești îmbrăcată într-un costumaș de super-woman, prin care circula curent în timp ce faci exerciții simple. Impulsurile de curent care trec prin costumul tău îți contractă mușchii mai tare decât ai putea tu face asta pe cont propriu, iar rezultatul e unul de-a dreptul uimitor. Partea cea mai mișto este că poți personaliza fiecare grupă musculară în funție de nevoi, preferințe și rezistență. Deci întradevăr poți nu doar tonifia, ci chiar remodela corpul, iar asta, fără să fii nevoită să petrecei prea mult timp la sală sau înconjurată cu străini. 

Eu am început antrenamentele acestea în urmă cu vreo două luni, dacă bine țin minte, în Cluj, la Nutrifit. Gabriela, una dintre antrenori, e o veche prietenă dea mea și o fire foarte caldă și atentă. Îmi place mult să mă antrenez cu ea acolo, fiindcă am parte de intimitate.. dar și de rezultate. 

 

 

2. alimentatie

Am umblat pe la nutriționiști. Da, adevărul e că a fost și cazul să nu mai încerc diete aleatorii găsite pe net și să mă interesez ce are corpul meu nevoie ca să prindă cea mea bună formă, într-un mod sănătos.

Am început cu Naturhouse. E un serviciu de nutriție îmbinat cu produse naturiste pentru drenaj sau susținerea scăderii grăsimilor din corp. Am fost săptămânal la nutriționista de acolo, am ținut un jurnal de mese pe care-l predam spre evaluare și am încercat să mănânc la aceleași ore în fiecare zi. Intervalul dintre mese a fost între 2 și 4 ore. ( Idealul arată cam așa: mesele principale la 7, 13 și 19, iar gustările la 10 și 16. )

În prima săptămână am scăpat de excesul de apă din corp, care a însemnat un substanțial 6 cm din jurul taliei și încă atât din jurul șoldurilor. Apoi, cu greu, am ajuns să îmi mai scad câteva sute de grame de grăsime, să mai pelimin apă, dar să-mi schimb pentru totdeauna înțelegerea a ceea ce înseamnă o alimentație sănătoasă și o porție moderată. 

Nu vreau să te mint, mi-a luat luni de zile să pot vedea ce a fost atât de evident chiar sub nasul meu. Aveam nevoie de un shift de perspectivă, de o nouă mentalitate, nu de o nouă dietă sau o pastilă de slăbit. Cam așa am ajuns din februarie până acum să fiu dea dreptul pasionată de a căuta noi alimente care să mă hrănească și să refuz ceea ce-mi cauzează inconfort fără urmă de regret. Mă simt renăscută fizic și simt că am câștigat un nou hobby: gătitul sănătos.

Mâncarea mea e acum mult mai colorată, mai proaspătă, mai aproape de gustul ei nativ, decât a fost înainte. Nu mai mănânc sărat și beau câte 3-4 litrii de apă pe zi. Da. A început să-mi fie sete, să-mi ceară corpul. Metabolismul meu chiar s-a schimbat. Cântrăresc acum cât aveam pe clasa a 10-a, dar mă simt chiar mai jucăușă decât atunci.

Între timp am făcut cunoștiință cu Diana Porumb de la Nutrifit, unde lucrează și Gabi despre care îți povesteam mai devreme. Spre diferență de Naturhouse, Diana mi-a cerut analizele și mi-a pus zeci de întrebări legate de stilul meu de viață, cum ar fi resturantele care-mi plac sau poftele cu care mă trezesc. Ea e de părere că o dietă bună, nu te face nefericit, nici nevoit să renunți la tot ceea ce îți fascinează papilele gustative, așa că ea îți crează un meniu, pentru fiecare zi dintr-o lună, în care mesele de azi sunt integrate într-o aromnie perfectă cu mesele de mâine. Așa reușește să-ți introducă guilty pleasures-urile într-o manieră încât să continui să slăbești și să-i dai corpului tot ceea ce are nevoie. Acum am intrat pe programul ei și sunt foarte încântată, în special pentru că a inclus și toate rețetele. Simt că învăț din ce în ce mai multe!

 

3. ten

Aici am să fiu succintă. Pielea trebuie protejată de razele ultraviolete, dacă vrem să-i păstrăm elasticitatea și fermitatea peste ani.

Asta, ca să nu mai spun că diminuăm riscurile cancerului de piele sau a supra pigmentărilor care ne pătează pielea. Eu folosesc TOTDEAUNA cremă cu protecție solară. 

Când vreau să mă bronzez, folosesc înainte de expunerea la soare puțin autobronzant de la Gerovital. Au ei un lapte cu betacaroten care-mi place la nebunie pentru efectul imediat. Iar cât timp stau la bronzat, după protecție, mă dau cu unt natural de cacao. Miroase extraordinar și ajută la o colorare a tenului mai omogenă și fără roșeață.

 

4. Costumul de baie

Poți avea orice tip de corp, dar dacă știi să-l pui în valoare cu costumul potrivit, ai dat lovitura. Te sfătuiesc să te uiți întâi ce îți stă ție bine, înainte să ții cont de moda actuală. 

Mie, spre exemplu, îmi vin cel mai bine chiloții cu talie joasă, care-mi lungesc abdomenul și cupele cu burete, ca să-mi dea volum bustului, ajutând-mă astfel să obțin o siluetă mai aproape de forma de clepsidră.

Ca reguli generale, dacă nu ai talia foarte îngustă sau trunchiul foarte lung, s-ar putea să nu-ți stea bine cu chiloții cu talie înaltă, dar dacă ai colăcei, e mai bine să-i acoperi cu un slip ceva mai gros, ca să nu atragă atenția. Dacă ai sânii foarte mari, să nu optezi pentru înflorituri, detalii sau push-up-uri exagerate, ci să compensezi cu un slip jucăuș sau poate un costum întreg, prin care să reiasă silueta ta super feminină. 

Ah, și încă ceva, costumul de baie nu trebuie să te strângă, nici să te oblige să stai în poziții ridicole atunci când îl porți. 

Ca design, și anul acesta se poartă printurile. Se poartă culorile puternice, se poartă caracterul. Costumul de baie pe care il port este Lisca și îmi vine ca o mănușă! Am gasit acest brand in magazinele Sofiaman, dar si online pe www.lisca.com. Atunci când l-am ales de pe site, am mai găsit câteva cupe care știam că-mi vor flata pieptul, deci dacă îți place să ai un decolteu senzual chiar și atunci când ești la plaja, dă o geană la ei pe site, s-ar putea să găsești ceva să-ți placă!

 

 

Diana Rogo Lisca Man.jpg

www.lisca.com

Întotdeauna e bine să știi că ai un costum de baie pe care te poți baza, orice s-ar întâmpla.

Adevărul e că nu știi niciodată când primești un telefon, chiar și în mijlocul iernii, de la prietenii tăi care te cheamă la un spa. Fă-ți o favoare și nu spune niciodată nu la astel de ocazii.

Dar dacă vei culege câte puțin din sfaturile de mai sus, vei face sport măcar de câteva ori pe săptămână, vei bea multă apă și te vei hrăni cu mâncare sănătoasă, te vei preocupa de sănătatea pielii tale și vei avea un costum care chiar te îmbracă, pus deoparte, nu vei avea nici un motiv pentru care să nu spui un DA entuziasmat, oricând se pomenește o bălăceală.

Nu zic bine? Tu ce părere ai? Ce ai mai încercat și cum te-ai pregătit pentru vară, sunt chiar curioasă să văd ce face altcineva. 

Iar dacă mai ai întrebări sau ai vrea să scriu mai multe despre unul dintre subiectele de mai sus, te rog să-mi spui și mă voi pune pe treabă!

Pupici!

Outfit

Lisca Swim suite

Zara Shirt